A kávéfogyasztók többsége nem csupán megszokásból, hanem szenvedélyből kávézik. Ez a közös pont hozott minket össze törzsvendégeinkkel, mivel mi szenvedéllyel készítjük kávéinkat.
A kávékészítéshez nem elegendő egy kávégép és a kávé belehelyezése. A kávékészítés az apróságok tudománya: minden része finombeállítást igényel, a szemcseméret beállításától, a kávéörlemény tömörítésén keresztül, egészen a barista (kávémester) képzettségéig.
A kávézást komoly üzletnek tekintjük, ami szendvicseink mellett az üzletünk szívét adja. Éppen ezért nagy gondot fordítunk kávéink magas, állandó minőségére, minden tudásunkat beletesszük, hogy kihozzuk annak minden pozitív értékét.
Mi egy egészen sötétre pörkölt dél-olasz kávé mellé tettük a voksunkat, aminek nagyon gazdag aromája, és vastag sötét „cremája” (kávé kalapja) van.
A hosszú út a kávécserje nevű növénnyel veszi kezdetét. Ennek a termését, a kávébabot dolgozzák fel és a folyamat végén a kívánt árnyalatúra pörkölik. Ezután derül ki, hogy a kávé milyen minőségi-, íz- és aromatulajdonságokkal rendelkezik.
Ma Brazília a világ első számú kávétermelő országa, de Vietnám, India és Etiópia is kiveszik a részüket az előállításból. A kávéfogyasztás hagyományai több mint ezer évre nyúlnak vissza. A 14-15. századtól kezdve vált egyre elterjedtebbé Jemen, Szíria és Egyiptom területén. Isztambulban már az 1550-es években sorra nyíltak a kávéházak, míg Európába csak 1624-ben érkezett meg az első kávészállítmány. Azóta a kontinensen is töretlen a sikere.
Sokat hallani mostanában a kávé negatív hatásairól, amelyeket valójában a mértéktelen fogyasztása okozza. A kávé kis mennyiségben bizonyítottan jó hatással van a szívműködésre, kitágítja az ereket, fokozza a veseműködést és erősebbé teszi az immunrendszerünket. Legismertebb hatóanyaga, a koffein pedig kiváló hangulatjavító, és erőteljes fizikai vagy szellemi igénybevételnél mozgósítja szervezetünk tartalék energiáit. Így tehát naponta egy-két pohárnyi kávé jót tesz az egészségünknek. Ha ragaszkodunk a kiváló minőségű és ízű kávéhoz, akkor érdemes olyan vendéglátóhelyet keresni, ahol a kedves kiszolgálás és a felszereltség mellett a kávé összetételére is gondosan odafigyelnek.
A belvárosban szívében, a Simonffy utcán található Pepe Szendvicsbár és Kávézó megnyitása óta a lehető legjobb minőségű és egyedi aromájú kávék készítésére törekszik. A szemes kávé változatos elkészítési módjai közül az Eszpresszót részesítik előnyben, amely más ismert kávéitalok alapjául is szolgál, mint amilyen a Macchiato, a Latte és a Cappucino.
A Pepe Szendvicsbár és Kávézó baristái gondoskodnak a frissen őrölt kávé megfelelő elkészítéséről, hogy a vendégek mindig elégedetten és a tökéletes kávé élményével távozhassanak.
Sokan azt tartják,hogy a mai professzionális kávégépek korszakában a kávéfőzés egyszerű feladat, azonban kevesen tudják, hogy mennyi apróság szükséges ahhoz, hogy a kávénk tökéletes legyen, és minden pozitív értékét kihozzuk.
A kávékészítéssel foglalkozó szakembernek ismernie kell a gép működését, az őrlő beállítását, ahhoz, hogy a rendelkezésére álló eszközökből lehető legtökéletesebb végterméket készítse el.
Tisztában kell lennie, hogy bizonyos beállítások, illetve azok megváltoztatása milyen hatást gyakorol az elkészített kávéitalra, illetve milyen paraméterek szükségesek az igazán jó kávé elkészítéséhez. A jó kávé titka tehát függ az alapanyagtól, a kávékészítőtől, és a felhasznált technológiától.